Selecteer een pagina

De keuken der goden

De oude Grieken waren het die als eersten in Europa min of meer geciviliseerde gerechten op tafel zetten, zo verhaalt ook de odyssee, het Griekse epos over de omzwervingen van Odysseus uit 700 voor Christus, nauwgezet over eet- en drankfestijnen met talloze gangen, gebakken broden, zoete taartjes en geroosterde vlees- en visgerechten. Tonijn, zeebaars, garnalen en zee-egels waren toen al dure lekkernijen uit zee, oesters vormden maagvulling voor de gewone man.

De Grieken kookten simpel, met een spaarzame toevoeging van hun belangrijkste smaakmakers; honing, vissaus en azijn. Rond de derde eeuw voor Christus maakte het opkomende Romeinse rijk kennis met de Griekse keuken. Griekse koks (zoals wij nu in Nederland) brachten de Romeinse elite een Nouvelle Cuisine. Die ontwikkelde zich onder invloed van de verwende oude Griekse en Romeinse Nouveaux Riche tot een uitbundige maar volgens de huidige culinaire maatstaven nog altijd combi van grove en fijne kookstijlen. Kenmerkend is het gebruik van talloze, elkaar contrasterende smaakmakers en kruiden (honing, azijn, vissaus, droge en zoete wijn, lavas, komijn, koriander, oregano, etc. En hierdoor komt nog steeds het gewenste smaakevenwicht. Door het ruime gebruik van verse kruiden en groenten spreiden de Grieken hun rijkdom tentoon.

Over ons

Ik ben mijn carrière in de horeca lang, lang geleden gestart. Ik ben een rasechte Griek en ben opgegroeid met mooie, authentieke gerechten, heerlijke wijnen en natuurlijk onze Griekse nationale dranken.

Nadat ik mijn eigen bezorgrestaurant in Breda heb gehad en vele jaren werkzaam ben geweest in diverse Griekse restaurants was ik écht toe aan een nieuwe uitdaging; zelf neerzetten wat ik zo ontzettend mis. De Griekse sfeer, de warmte, de gezelligheid, de dorpjes. Mijn eigen Griekse eilandje. Dit heb ik gevonden aan de Kerkstraat in Roosendaal.

Bij ons kunt u genieten van Griekse Mezedes, mooie kleine gerechtjes, bereid met pure verse ingrediënten. Geserveerd buiten op ons fantastische terras, gelegen aan het enige stukje water in het centrum van Roosendaal, of binnen in onze sfeervolle Taverna.

Wij hopen u snel te mogen ontvangen in Griekse Taverna Helios, zodat wij kunnen bijdragen aan een onvergetelijke avond!

"

We hebben genoten. Het eten was super en de bediening top. Onze kinderen vonden het ook erg leuk. Bedankt Helios, wij komen zeker terug.
Jedidja Gerrets

Vriendelijke bediening maar vooral heerlijk gegeten Samen met de Kids. Zeker een aanrader en voor herhaling vatbaar. Het was nu niet druk wat wel fijn was maar ik ben bang dat dat snel zal veranderen.

Ruud Moerenhout

Geweldige Taverna. Heel erg gezellig en mooi ingericht. Het eten was heerlijk!! Wij hebben genoten en komen zeker terug. Dankjewel!!!

Diane van der Bijl

Vragen?

Stuur ons een bericht met het contactformulier hier onder.

Direct reserveren of bestellen?

0165-769036

Adres

Kerkstraat 2, 4701 HT Roosendaal

Openingstijden

Dinsdag t/m donderdag:
16:30 - 22:00
Vrijdag t/m zondag:
16:30 t/m 22:00
Maandag:
Gesloten

Telefoon